Open Kano Festival 2017

Een terugblik

Posted by OpenKanoFestival on Sept 14, 2017

Het is geweest, het grote peddelfeest. Veel open-kanovaarders hebben elkaar weer getroffen in Nationaal Park de Weerribben. Samen peddelen, nieuwtjes uitwisselen, kano’s bekijken en uitproberen, kamperen en vuurtjes, het was weer wat. Omdat er vorig jaar wel erg veel zon was, is er dit jaar gekozen voor een bak water en dan van boven naar beneden; weer eens wat anders. Dit experiment is erg geslaagd maar volgend jaar doen we het toch anders. Laat u dan opnieuw verrassen!

OKF 2017 - Een internationaal open kano festival in Kanoparadijs NP Weerribben-Wieden.

Dit jaar stond het OKF onder leiding van een team van 10 gastheren en vrouwen. Hierdoor is de werkdruk goed verdeeld. De herkenbaarheid door middel van het nieuwe logo op de shirts werkte prima. Ook het gebruik van het Havenmeesterkantoor als 'Bureau' is een flinke verbetering.

De aftrap op vrijdag avond geeft voor de zaterdag meer ruimte, dat is goed bevallen. Door de regen moest er een oplossing worden gevonden voor de filmvoorstelling van Valerie. Buurman Dirk was gelukkig behulpzaam met zijn schuur zodat er ineens een schuur-theater voorstelling ontstond die geheel was uitverkocht.

Zaterdag de hele dag door veel workshops in kleine groepjes en in de middag een vaartocht door de moerrassen. Zondag privélessen en een wat langere toertocht met veel afwisseling. Het zondag- programma is zonder regen verlopen waardoor er met een vrolijk gevoel werd ingepakt.

Een element dat anders was dan andere jaren is het zaterdagavond programma. Gelukkig waren op dat moment de wind en de wolken verdwenen. Op deze avond zijn een aantal nieuwe 'bekijk-dingen' opgenomen maar ook het verhaal erbij of erachter, samen met de goede geluidsversterking heeft hieraan een bijdrage geleverd.

Dit jaar waren er meer Duitse, Belgische en Engelse deelnemers. Zelfs uit Zwitserland en Oostenrijk. Waarschijnlijk is de oorzaak te vinden in het actief gebruik van Facebook en de (ver)nieuwe website. Er zijn ca. 160 deelnemers geweest. Veel minder dan waarop we hadden gerekend. Maar niet gek met de al dagen van te voren aangegeven slechte weersvoorspellingen.

Nog even iets voor het Freestyle peddelen, een naam die op het festival veel is gevallen. Veel deelnemers hebben nog steeds het idee dat Freestyle peddelen iets is voor specialisten; leuk om naar te kijken, voor een deel is dat ook wel zo. Toch zijn de basis technieken heel goed bruikbaar binnen álle vormen van peddelen, ook het toervaren.

Een workshop peddeltechnieken doet iedere deelnemer goed. De mogelijkheden om van de vele specialisten les te krijgen zijn naar onze mening te weinig benut. Hierbij dus een aanmoediging om dit deel van het Open Kano Festival volgende keer een kans te geven. We noemen dit vanaf nu 'STYLE'-peddelen.

Schrijf je het 2de weekend van september volgend jaar weer in de agenda? Nogmaals dank aan alle aanwezige deelnemers, het team van gastvrouwen en -mannen en natuurlijk ook aan de mensen van recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl.