Tweede Open Kano Treffen weer een gezellig evenement

een verslag door Arij van der Kooij

Posted by OpenKanoFestival on September 20, 2016

Misschien was het schitterende weer wel het best georganiseerde onderdeel van het Tweede Open Kano Treffen dat op 10 en 11 september 2005 plaats vond in de Weerribben. Er is weliswaar niets gebeurd op het gebied van de wedstrijdsport en ook was er deze keer geen life-music op de wal, maar de toeschouwers die op de tribune een prachtig uitzicht hadden, zijn niets te kort gekomen.

De ruim 50 deelnemers konden op zaterdagochtend verschillende workshops bijwonen en in de middag was er de inmiddels bekende toertocht-plus. Zaterdagavond stond geheel in het teken van het FreeStyle, zondagochtend clinic FreeStylen. Gelijktijdig was er het een en ander te leren over het peddelen op stromend water.

kanokamp vanaf het water 2010 - Alle kanovaarders zijn het water op

Een toertocht-plus

Zondagmiddag weer een toertocht-plus met een minpunt: een wolk muggen die gezellig meevoer, maar toch, het was fantastisch. Zo'n weekend is te kort om uitvoerig aandacht te besteden aan peddels, bootvorm, survival-technieken, boottrim, partnerruil en nog veel andere zaken. Hieruit ontstond de vraag bij de deelnemers om toch zeker volgend jaar een vervolg te organiseren. En daar waren de initiatiefnemers wel voor te vinden.

Dus volgend jaar, in het tweede weekend van september het vervolg en wel onder dezelfde condities, dus geen voor-inschrijving en geen inschrijfgeld. Plaats van gebeuren wederom Jachthaven De Kluft in Ossenzijl.