Programma voor Open Kano Festival 2020

voorlopige aankondiging

Posted by OpenKanoFestival on august 25, 2020

Volg de actuele ontwikkelingen omtrent het Open Kano Festival 2020 op onze facebookpagina!


Programma 2020, waar staan we nu?

Het ziet er nu naar uit dat het Open Kano Festival doorgaat!!!!
De richtlijnen van de Overheid en RIVM zullen leidend zijn omtrent ons Open Kano Festival.

plattegrond en huisregels Plattegrond en Corona huisregels

Deelnemers van het OKF worden ingedeeld op alle terreinen rondom de jachthaven en aan de Kalenbergergracht.

Voor omgang met elkaar en de workshops gelden maatregelen:
“EEN PEDDELLENGTE IS DE NORM”,….of meer….. We helpen elkaar herinneren aan de voorschriften voor de Covid regels, of/en we spreken elkaar er op aan. DOEN!!

De situatie kan natuurlijk nog veranderen. Maar we willen zoveel mogelijk het programma aanhouden van voorgaande jaren: opening, workshops, tochten, vuurtjes, kletsen informatie delen en iets nieuws voor de zaterdagavond. Blijf op de hoogte en check onze facebookpagina voor updates.

Voor iedereen geldt dit jaar een reserveringsplicht. Dat wil zeggen dat iedereen zich via het inschrijfformulier op deze site dient aan te melden met tent, camper, bus of caravan. Wanneer je aan komt rijden over de brug:
1. Eerst parkeren bij Staatsbosbeheer
2. Lopend naar de inschrijving, daar ontvang je je plaats/veld.
3. Je beantwoordt de vragen voor je gezondheidscheck.
4. Daarna het terrein oprijden en je kamp maken.

Dit alles om zo veel mogelijk verkeer- en mensbewegingen te voorkomen. Probeer wat eerder te arriveren of later te vertrekken zodat de piek van binnenkomen op de vrijdagmiddag en -avond wordt afgevlakt.

Als iedereen meedenkt en meehelpt komt er toch weer een gezellig evenement waar de slogan ‘voor elkaar en met elkaar’ nog steeds opgaat.

Tot ziens op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september 2020.

De kanovrienden van het OpenKanoFestival


Voorlopig programma:

Eerder.
Het lijkt er erg op dat een aantal deelnemers een aantal dagen eerder binnenkomt. Natuurlijk valt er ook dan veel te zien en te peddelen. De avonden gaan erg gezellig worden.

Vrijdagavond
Vorige jaren was er op vrijdagavond een opening en daarna een video presentatie van mooie kanotochten. Dit jaar zit dit er niet in. Maar omdat er al erg veel deelnemers zijn zal het beslist een gezellige avond worden.

Zaterdag
Om 10.00 uur wordt iedereen bij elkaar getrommeld voor de opening. Hoe we dit gaan doen hangt van de weersomstandigheden af en natuurlijk houden we de Corona richtlijnen aan, daarbij is de 1,5 meter het uitgangspunt. Daarna kan men zich inschrijven voor de workshops van de zaterdag. De workshops voor algemene peddelkennis zijn gratis. Workshops met een specialistisch aspect gaan wel geld kosten, namelijk 20 euro. De workshops staan vermeld op de Facebookpagina en onze site. Een paar dagen van te voren wordt dit bekend gemaakt.

Na de lunch op zaterdag komt er een nieuwe ronde van workshops. Daarnaast gaan er in de middag 2 toertochten starten. Waarschijnlijk is de één wat langer dan de ander en als er vraag is doen we ook een tocht voor Solovaarders.

Rond 16.30 uur is iedereen weer terug en gaat het ‘spelen’ beginnen. Het uitproberen van kano’s, het uitproberen van andere technieken, van elkaar afkijken en ook genieten van onze prachtige sport. We doen dit direct naast de tenten want water is overal aanwezig hierdoor kan de man of vrouw op de wal toch meedoen.

Ook is dit het moment om je te laten voorlichten door mensen die hun vak verstaan. Dit zijn allemaal liefhebbers van de kanosport die er hun vak van gemaakt hebben. Ze proberen iets te verdienen aan de sport die ze op het lijf geschreven is. Zo zijn er kanobouwers, peddelsnijders en peddeltechniek verkopers. Probeer hun kennis te pakken te krijgen, dit is jouw kans.

In de schemering gaan we met velen het water op voor een peddeltoer met feestverlichting en aansluitend een peddel disco. Dit jaar geen Freestyle demo’s en geen botenshow op het water. Als het echt donker is gaan de vuurtjes aan, komt de gitaar uit zijn hoes en de wijn uit de fles. Het feest gaat op een andere wijze verder.

Zondag
Na de heerlijke broodjes, gebakken ei en schaaltje yoghurt kunnen we er tegenaan. Sommige van ons hebben dan al een ochtendschemering op het water meegemaakt en misschien een yoga oefening uitgevoerd in de kano. Als je hier voor in bent dit even melden. Ook zijn er privé lessen en soms een workshop. Om 11 uur starten de toertochten, we varen door de smalle slootjes en daarom veelal achter elkaar aan. Ook zijn er deelnemers die ieder jaar met een eigen clubje gaan peddelen; alles is goed. Bij de toertocht is het leuk om eens te kijken wat je kan ontdekken aan de techniek van de ander zonder het direct af te keuren.

In grote lijnen zijn er op de zondag 2 tochten; een korte en een langere peddeltoer. De Boswachter gaat mee met een grote sloep met de korte toertocht. In zijn sloep kunnen deelnemers meevaren die niet in een kano uit de voeten kunnen zodat we toch met z’n alle op het water zijn. De toertocht met de boswachter gaat naar de Eendenkooi in Kalenberg, hier krijg je een toelichting hoe het bedrijf in het verleden dienst deed. De lange toertocht gaat ook naar Kalenberg maar wel iets verder. Deze vaarders gaan niet naar de Eendenkooi want daar is geen tijd voor. I.v.m. de lengte van de tocht. Er wordt gepauzeerd aan de Wetering aan de Heuvengracht. Daarna zijn er verschillende routes terug naar de camping.

In de middag wordt het natuurlijk voor de meesten inpakken en wegwezen. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat het wat sneller of langzamer en dan komt het moment van afscheid en dat is vaak niet gemakkelijk. Het lijkt erop dat een aantal peddelaars daarom op de maandag gaat vertrekken. Ook goed natuurlijk. Dit jaar zij er deelnemers die van dit evenement hun vakantie maken en daarom eerder komen en/of later vertrekken.

Daarna.
Er blijven flink wat deelnemers dat dagen extra. Dus als jij zin en tijd hebt kan je altijd bijboeken. Op maandag en dinsdag valt er beslist wat leuks te peddelen. We zullen je graag van advies dienen.