Programma voor Open Kano Festival 2019

voorlopige aankondiging

Posted by OpenKanoFestival on September 14, 2018

Wil je weten wat je zo-al kunt verwachten op het Open Kano Festival 2019?
Like onze facebookpagina en volg alle actuele ontwikkelingen!


Door de jaren heen is er toch een vast stramien ontstaan in het programma. Zo leent de zaterdagochtend zich prima voor workshops en de zaterdagavond leent zich prima voor demonstraties. Zondag is vooral voor de toertochten, maar ook workshop, eigen invulling, testvaren, en meer. Er is zoveel te doen dat het lijkt of er tijd te kort is.

kanovaren in de Weerribben 2016 - Een zonovergoten kanoweekend in de Weerribben.

Vrijdagavond
De opening vindt plaats vrijdagavond om 19.00 uur. Aansluitend start om 19.30 een dia presentatie van Valery Welch over een van haar kanoreizen. Gevolgd door een tweede presentatie om 21.00 uur door Jolanda Linschooten.

Zaterdagochtend
Om 10 uur wordt iedereen bij elkaar getrommeld en kan men zich gaan inschrijven voor de workshops voor zover dat nog niet is gedaan. Inschrijven voor de verschillende workshops kan vanaf vrijdagavond onder het afdak van het winkeltje. Workshops met een specialistisch aspect kosten 15,00.

Na de lunch op zaterdag komt er een nieuwe ronde van workshops. Daarnaast gaat een toertocht starten. Rond 16.30 uur is iedereen weer terug en gaat het ‘spelen’ beginnen. Het uitproberen van andere kano’s, het uitproberen van andere technieken, van elkaar afkijken en ook genieten van onze prachtige sport. We doen dit direct naast de tenten want water is overal aanwezig hierdoor kan de man of vrouw op de wal toch meedoen.

Ook is dit het moment om je te laten voorlichten door mensen die hun vak verstaan. Dit zijn allemaal liefhebbers van de kanosport die er hun vak van gemaakt hebben. Ze proberen iets te verdienen aan de sport die ze op het lijf geschreven is. Zo zijn er kanobouwers, peddelsnijders en peddeltechniek verkopers. Probeer hun kennis te pakken te krijgen, dit is de kans.

Speciaal voor het verkopen van gebruikte materialen is er op de Zaterdagmiddag een "SortOut" tussen 16.00 en 17.30 uur. Een plek waar kopers en verkopers elkaar kunnen vinden.

Als de zon verdwenen is gaan de vuurtjes aan, komt de gitaar uit zijn hoes en de wijn uit de fles. Het feest gaat op een andere wijze verder.

Zaterdagavond
Op zaterdagavond vindt er een Vlootschouw plaats, enkele FreeStyle demonstraties en een demo door KV Amersfoort

Zondagochtend
Na de heerlijke broodjes, gebakken ei en schaaltje yoghurt kunnen we er tegenaan. Sommige van ons hebben dan al een ochtendschemering op het water meegemaakt en misschien een yoga oefening uitgevoerd in de kano. Als je hiervoor in bent dit even melden. Ook zijn er al wat privé lessen gedaan en soms een workshop. Om 11 uur starten de toertochten, we varen door de smalle slootjes en daarom veelal achter elkaar aan. Ook zijn er deelnemers die ieder jaar met een eigen clubje gaan peddelen; alles is goed. Bij de toertocht is het leuk om eens te kijken wat je kan ontdekken aan de techniek van de ander zonder het direct af te keuren.

In de middag wordt het natuurlijk voor de meesten inpakken en wegwezen. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat het wat sneller of langzamer en dan komt het moment van afscheid en dat is vaak niet gemakkelijk. Het lijkt erop dat een aantal peddelaars daarom op de maandag gaat vertrekken. Ook goed natuurlijk.