Spelregels Open Kano Festival

en andere praktische zaken

Posted by OpenKanoFestival on August 25, 2020

Aanrijd-route
Het adres voor de navigatie is Hoogeweg 27 in Ossenzijl. Volg de borden naar Buitencentrum Staatsbosbeheer. Over de brug rechtdoor en de parkeerplaats van Staatsbosbeheer oprijden en daar parkeren. Dan te voet eerst inschrijven/melden. Daar ontvangt u het veld en de plek om dan via de kortste route naar de plaats te rijden. Dit alles om teveel verkeer/mens bewegingen te voorkomen. Er staan mensen van het OKF u al op te wachten bij de poort/slagboom..

Hoe kom ik op het Open Kano Festival? Wegwijzer naar het Open Kano Festival - Klik de kaart.
Aanmelden
Het inschrijfkantoor is verplaatst naar de open lucht, onder het afdak van het winkeltje, met ruimte tussen u en ons. Iedereen die zich heeft geregistreerd via de website heeft al een plek toebedeeld gekregen. U ontvangt die dus ter plaatse.
Nieuw is de Corona-check die ook wij moeten invullen en waarvoor u moet tekenen. Dit jaar werken we met een ruimere opzet en met meer kampeervelden.
Om bewegingen te voorkomen rekenen we direct met u af contant of per pin. Of u heeft al per bank voldaan.

Overige accommodaties
Het is mogelijk om iets te huren voor een luxere overnachting.
Er zijn trekkershutten, tiny houses, veenhuisjes, chalets en hotelkamers. Kijk op www.dekluft.nl en boek hier zelf.

Kosten kamperen
Tenters 7,50 per persoon, per nacht. Kinderen tot 10 jaar zijn gratis. Campers en Caravans 25,00 per nacht. Stroom 3,00 per nacht. Hond 7,00 hele weekend. Er is een pinapparaat aanwezig.

Honden zijn welkom
Mits aan de lijn. Poep wordt opgeruimd. En de blaf en grom zwijgt.

Betreden terrein
Indien het veen-terrein te nat is bepalen wij of u met de auto op het terrein kunt om te lossen. Voor tentkampeerders zijn er karren voor bagage. Voor caravans is er later een tractor beschikbaar.

Parkeren trailers en auto’s
Na het afladen worden de auto’s geparkeerd op het parkeerterrein van De Kluft maar dit zal snel vol staan. Het parkeerterrein van Staatsbosbeheer mag ook worden gebruikt. Niet parkeren op plaatsen die daar niet voor aangewezen zijn i.v.m. HULPDIENSTEN en manoeuvreren met caravans en trailers.

Sanitair
Er zijn twee sanitair gebouwen met toiletten, douches, wastafels en kinder-sanitair. De kwaliteit is goed. Douchen kost 50 cent. Er is ook een blauwe “douchekaart” tegen borgstelling te verkrijgen.
Chemische toiletten kunnen worden geleegd aan de achterzijde.

Winkel
De kampwinkel is vanwege de Covid 19 gesloten. Alleen zaterdag en zondag broodjes en croissants op bestelling. Vooraf afrekenen. Afhalen vanaf 8.30 uur.
Voor overige boodschappen Buurtsuper Braad, Oudeweg 11, Ossenzijl, peddelend bereikbaar en tussen de middag gesloten.

Vuur
Bij uitzondering mag er dit weekend een vuurtje worden gestookt. Zorg voor een beschermer onder je vuurkorf of schaal. Bij vertrek mag er geen spoor van een vuurtje te vinden zijn. Er mag geen hout worden gebruikt uit de naaste omgeving!

Stilte
We zijn te gast in de jachthaven en op de camping. Het wordt op prijs gesteld wanneer de muziek en de stemmen rond 23.00 dempen en om 24.00 verstillen.

Wifi
Het wachtwoord voor de Wifi wordt gegeven bij inschrijven.

Dagen en tijden
Het Open Kano Festival is op vrijdagavond, zaterdag en zondag. De opening is op zaterdagochtend 10.00 uur. U mag rondom de haven plaatsnemen.

Kosten deelname aan het Festival
Deelname aan het festival kost behalve de kampeerkosten niets. Wij vragen een vrijwillige bijdrage om het Open Kano Festival te organiseren. Deelname aan toertochten, basis-techniek workshop en peddelen met kinderen, demo’s en voorlichting zijn gratis.
Voor gespecialiseerde en gepersonaliseerde workshops van anderhalf uur wordt 20,00 per persoon gevraagd. Ook privélessen worden direct contant met de instructeur afgerekend.

Informatie programma, workshops, toertochten
Dagprogramma’s worden op diverse plaatsen opgehangen. De inschrijflijsten voor de workshops voor zaterdag en zondag komen centraal te hangen. Privélessen zijn met de betreffende instructeur zelf te regelen. Er zijn twee toertochten een op zaterdag en een op zondag.

Dagbezoekers
Voor bezoekers die elders verblijven of voor een dag komen, vragen wij ook een vrijwillige bijdrage. Er is een giftenpot bij de inschrijving.

Kano’s huren
Voor het huren van kano’s verwijzen wij u naar Recreatiecentrum de Kluft of de Gele Lis. Prijzen zullen rond de 20,00 per dag zijn. Vraag een passende peddel en een zwemvest is verplicht wanneer je aan een workshop wilt deelnemen.

Er kunnen dit jaar geen kano’s worden uitgeprobeerd!!

De avonden
Dit jaar willen wij zaterdagavond in plaats van een vlootschouw, een lichtjestocht varen, “Saturday Light Tour”(tje).We nodigen je van harte uit om de kano te versieren met “veilige” verlichting. Om zo achter elkaar peddelend het langste verlichte kano-lint ooit te vormen.
Later is er nog ruimte om op muziek en in de schijnwerpers de kano-disco bij te wonen. Of in kleine groepjes rond een vuur te zitten. Na 23.00 uur dempt het geluid, water draagt ver.. en om 24.00 is het stil. Handelaren
Er zijn ook dit jaar een aantal handelaren op het Open Kano Festival. Zij delen graag hun kennis op het gebied van kano’s en peddels. Zie: Commerciële activiteten

Zwemvest
Het gebruik van een zwemvest is verplicht tijdens de workshops. Verder raden wij het dragen van een zwemvest sterk aan.

Privacy
Fotograferen en filmen. Bij inschrijving gaat de deelnemer akkoord met het feit dat er wordt gefotografeerd en gefilmd t.b.v. promotie van de kanosport.

Risico
Deelname aan het Open kano Festival is geheel voor uw eigen verantwoording.