Spelregels Open Kano Festival

en andere praktische zaken

Posted by OpenKanoFestival on July 8, 2021

Aanrijd-route
Het adres is Hoogeweg 27 in Ossenzijl. Volg de borden naar Buitencentrum Staatsbosbeheer (SBB). Over de brug rechtdoor en parkeren bij SBB. Er staan mensen van het OKF op je te wachten. Te voet meld je je eerst aan, ontvangt jouw kampeerplaats/ nummer en wordt begeleid naar je plek. Dit alles om teveel verkeer/mens bewegingen en opstoppingen te voorkomen.

Hoe kom ik op het Open Kano Festival? Wegwijzer naar het Open Kano Festival - Klik de kaart.
Aanmelden
Het OKF-inschrijfkantoor is wederom in de open lucht. Iedereen heeft zich vooraf geregistreerd via de website en ontvangt het nummer en het veld ter plaatse.
Hier zijn ook de bestelde en betaalde T-shirts af te halen.
Hoe de Corona regels op dat moment precies zijn kunnen we niet zeggen, maar we houden de richtlijnen van Overheid/RIVM aan. We werken ook dit jaar weer met een ruimere opzet en alle kampeervelden rondom de jachthaven worden ingezet.
Voor een vlotte doorstroming heb je bij inschrijving al betaald.

Betreden terrein
Indien het veen-terrein te nat is bepalen wij of je met de auto op het terrein kunt om te lossen. Voor tentkampeerders zijn er karren voor bagage. Voor caravans is er later een tractor beschikbaar.

Parkeren auto’s en trailers
Na het af/uitladen, auto’s parkeren bij Staatsbosbeheer. Doorgangen vrijlaten in verband met hulpdiensten en het manoeuvreren van caravans en trailers.

Overige accommodaties
Het is mogelijk om iets te huren voor een luxere overnachting. Kijk op www.dekluft.nl en boek hier zelf.

Kosten kamperen
De kampeerkosten gaan één op één naar de camping! Vrije giften zijn welkom. En worden gebruikt om organisatiekosten te dekken.

Honden zijn welkom
Mits aan de lijn, poep wordt opgeruimd en blaf en grom zwijgt.

Sanitair
Er zijn twee sanitair gebouwen met toiletten, douches, wastafels, kinder-sanitair en chemisch toilet. Douchen kost 50 cent of via een “douchekaart” die verkrijgbaar is bij de receptie van De Kluft.

Broodjes, boodschappen en maaltijden
Bij De Kluft zijn broodjes/croissants te bestellen en zelf af te halen. Voor ontbijt, lunch diner of afhaal, www.restaurantdekluft.nl. Voor overige boodschappen is er Buurtsuper Braad, met de kano bereikbaar. Tussen de middag en op zondag gesloten.

Vuur
Bij uitzondering mag er met het OKF een vuurtje worden gestookt. Plaats een bescherming/verhoging onder vuurkorf of schaal tgv het gras. Bij vertrek mag er geen spoor van een vuurtje te vinden zijn. Er mag geen hout worden gebruikt uit de naaste omgeving!!

Stilte
We zijn te gast in Nationaal Park Weerribben-Wieden, het dorp Ossenzijl en op De Kluft. Rond 23.00 uur dempen stemmen en muziek en om 24.00 is het stil.

Kosten Open Kano Festival
Deelname aan het festival kost niets. Een vrije gift is welkom. Toertochten, basis-workshops, “opdrachtjestocht” met kinderen en voorlichting zijn gratis. Speciale workshops van anderhalf uur zijn 25,00 per persoon. Privélessen zelf met de instructeur regelen en afrekenen.

Informatie programma, workshops, toertochten
Het OKF programma hangt vrijdagavond op diverse plaatsen/velden. Workshop-inschrijflijsten voor za- en zondag bij Havenkantoor. Privélessen zijn met de betreffende instructeur zelf te regelen. Op zaterdag en op zondag is er een toertocht (inkortbaar)

Dagbezoekers
Bezoekers vragen wij zich te melden en een vrije-gift te doen.

Kano’s huren
Kano’s zijn te huur bij Recreatiecentrum De Kluft of de Gele Lis. Prijzen rond de 20,00 per dag zijn. Vraag een passende peddel en een zwemvest is verplicht bij deelname aan een workshop.

De avonden
Ook dit jaar een lichtjestocht,“Saturday Light Tour”(tje). Versier de kano met “veilige” verlichting. Achter elkaar peddelend het langste verlichte kano-lint ooit… Gevolgd door de kano-disco in de schijnwerpers. Of in kleine groepjes, op afstand rond een vuur zitten. We zijn te gast in Nationaal Park Weerribben-Wieden, het dorp Ossenzijl en De Kluft. Rond 23.00 uur dempen stemmen en muziek en om 24.00 is het stil.

Handelaren
Er zijn ook dit jaar een aantal handelaren op het OKF. Zij delen graag hun kennis en waren op het gebied van kano’s en peddels.

Zwemvest
Het gebruik van een zwemvest is verplicht tijdens de workshops. Wij raden het dragen van een zwemvest sterk aan.

Er worden ook dit jaar geen kano’s uitgeprobeerd!!

Privacy
Bij inschrijving gaan deelnemers akkoord met het feit dat er wordt gefotografeerd en gefilmd t.b.v. promotie van de kanosport.

Risico
Deelname aan het OKF is geheel voor uw eigen verantwoording.

Wifi
Het wachtwoord voor de Wifi wordt gegeven bij inschrijven.