Spelregels Open Kano Festival

en andere praktische zaken

Posted by OpenKanoFestival on August 19, 2018

Organisatie
Het Open Kano Festival is geboren uit liefde voor de kanosport en wordt georganiseerd door een klein team enthousiaste vrijwilligers. Het is voor elkaar en met elkaar. Er is dus geen organisatie die er achter hangt zoals de TKBN of WSV.

Aanrijroute
Het adres is ongeveer Hoogeweg 26 in Ossenzijl. In het dorp Ossenzijl de borden volgen naar Recreatiecentrum De Kluft en de borden naar Buitencentrum Staatsbosbeheer. U komt bordjes tegen met Open Kano Festival en komt dan op een parkeerplaats terecht. Hier de auto parkeren en u eerst aanmelden bij de entree van het festival terrein. Waarschijnlijk staan er mensen van ons bij de poort.

Hoe kom ik op het Open Kano Festival? Wegwijzer naar het Open Kano Festival - Klik de kaart.
Aanmelden als deelnemer/kampeerder
Bij aankomst dient u zich aan te melden als deelnemer in het Havenmeesterkantoor (aan de ingang van het festivalterrein). Graag rekenen wij direct met u af. Tentkampeerders krijgen een plek voorgesteld. Dus reserveren is niet nodig. Campers en caravans kunnen reserveren via info@openkanofestival.nl

Overige accommodatie
Het is mogelijk om iets te huren voor een luxe overnachting. Er zijn trekkershutten, chalets en hotelkamers. Kijk hiervoor op de website van De kluft en maak bij de receptie de afspraak. Wij van het Open Kano Festival doen hieraan niets.

Kosten kamperen
Tenters betalen Euro 7,00 per persoon, per nacht. Kinderen tot 10 jaar gratis. Campers en caravans 20,00 per nacht. Stroom 3,00 per nacht. Hond 7,00 hele weekend. Er is een pinapparaat aanwezig.

Honden
Honden zijn welkom, maar wel: Honden aan de lijn. Poep altijd opruimen. Geen geblaf of gegrom.

Betreden terrein
Indien het terrein te nat is bepalen vrijwilligers of u met de auto op het terrein kunt om te lossen. Voor tentkampeerders zijn er karren voor het vervoeren van spullen. Voor caravans is er dan een tractor beschikbaar.

Parkeren trailers en auto’s
Na het afladen worden de auto’s geparkeerd op het parkeerterrein van De Kluft maar dit zal snel vol staan. Het parkeerterrein van Staatsbosbeheer mag ook worden gebruikt. Niet parkeren op plaatsen die daar niet voor aangewezen zijn i.v.m. hulpdiensten en manoeuvreren met caravans en trailers.

Sanitair
Er zijn twee sanitair gebouwen met toiletten, douches, wastafels en kinder spoelplek. De kwaliteit is goed. Douchen kost 50 cent. Er is ook een blauwe “Sep Key” tegen borgstelling te verkrijgen bij de receptie van de Kluft. Chemische toiletten kunnen worden geleegd aan de achterzijde.

Winkel
De kampwinkel heeft de meest elementaire voedingsartikelen, maar de broodjes en croissants zijn beroemd. De winkel is open op zaterdag en zondag van 8.30 - 10.30 en van 17.00 - 19.00 uur.

Vuur
Bij uitzondering mogen er dit weekend vuurtjes bij de tenten worden gestookt. Zorg voor een beschermer onder je vuurkorf of schaal. Bij vertrek mag er geen spoor van een vuurtje te vinden zijn. Er mag geen hout worden gesprokkeld in de naaste omgeving!

Stilte
We zijn te gast in de jachthaven en op de camping. Het wordt op prijs gesteld wanneer de muziek en de stemmen rond 23.00 dempen en om 24.00 verstillen.

Wifi
Het wachtwoord voor de Wifi wordt gegeven bij inschrijven.

Open Kano Festival info

Dagen en tijden
Het Open Kano Festival is op vrijdagavond, zaterdag en zondag. De opening is op vrijdagavond 19.00 uur. We zijn inmiddels gewend dat er deelnemers eerder komen en ook langer blijven.

Kosten deelname aan het Festival
Gratis zijn deelname aan toertochten, enkele workshops, demo’s en voorlichting. Voor gespecialiseerde workshops van anderhalf uur wordt 15,00 per persoon gevraagd. En ook privélessen worden direct met de instructeur afgerekend. Wij vragen een vrijwillige bijdrage om het Open Kano Festival te organiseren.

Informatie programma, workshops, toertochten
Bij het Havenmeesterkantoor hangt informatie over het programma. Onder het dak van het winkeltje hangen de inschrijflijsten voor de workshops voor zaterdag en zondag. Privélessen zijn met de betreffende instructeur zelf te regelen. Er zijn twee toertochten een op zaterdag en een korte en lange tocht op zondag.

Dagbezoekers
Voor bezoekers die elders verblijven of voor een dag komen vragen wij ook een vrijwillige bijdrage. In het Havenmeesterkantoor staat de bijdrage pot.

Kano’s huren of uitproberen
Er zijn voor de workshops een aantal specifieke kano’s te huur bij Kanoschool Herbie Bird. Deze kano’s kunt u via een vrijwilliger reserveren. Ook heeft Recreatiecentrum De Kluft kano’s te huur. De kosten zijn 21,50 euro per dag. Verschillende kano’s uitproberen hoort ook op dit Festival. Dit jaar gaan we, in navolging van het Duitse Kringelfiber, kano’s markeren met een groen, geel of rood lintje. Groen staat voor uitproberen zonder toestemming. Geel staat voor uitproberen met toestemming van de eigenaar. Rood staat voor alleen maar naar kijken. Ook het varen in een solokano is een kans, probeer het eens.

Handelaren
Ook dit jaar zijn er een aantal handelaren vertegenwoordigd op het Festival. Zij delen graag hun kennis op het gebied van kano’s en peddels. Dus geniet er van.
Zie: Commerciële activiteten

De avonden
Het Open Kano Festival staat voor het peddelen. Maar open kanovaarders zijn vaak ook kampeerders. De terreinen staan vol met allerlei moois en in de avond zijn er diverse vuurtjes. Er valt veel te ontdekken en vast wat te leren. Live muziek wordt op prijs gesteld maar tegen elven mag het wel rustig worden en ook wat zachter gaan praten. Water draagt geluid ver.

Zwemvest
Het gebruik van een zwemvest is verplicht tijdens de workshops. Verder raden wij het dragen van een zwemvest sterk aan.

Privacy
Fotograferen en filmen. Bij inschrijving gaat de deelnemer akkoord met het feit dat wordt gefotografeerd en gefilmd t.b.v. promotie van de kanosport.

Risico
Deelname aan het Open kano Festival is geheel voor uw eigen verantwoording