Open Kano Festival


Een feest voor en door open kano vaarders!

Het Open Kano Festival 2022, staat gepland op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022. (Een dag eerder binnenstappen of een dag langer blijven is mogelijk).

Een jaarlijks moment om "spontaan" onze kennis over het open kano varen te delen. Het is inmiddels een Treffen van formaat tussen vrienden, nieuwkomers, professionals en verkopers. Maar wat blijft is onderling kennis uitwisselen over kano's, peddels, vaartechnieken en alles wat je maar kunt bedenken wat nodig is wanneer je met een open kano op pad gaat. Van kennismaken met de open kano tot efficiënt peddelen en mooi varen op muziek, freestyle genaamd.

Dit jaar hebben we nog steeds te maken met de corona regels. De kennis die we in 2020 hebben opgedaan kunnen we nu gelukkig gebruiken. De grote aanpassingen zijn te vinden in het handhaven van de 1,5 meter afstand en de formaliteiten zoals vooraf inschrijven en betalen en de ontvangstregels die zo verlopen dat er minder bewegingen nodig zijn. Recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl wordt opnieuw omgetoverd tot een waar Kano-Paradijs.

Met elkaar gaan we op zoek naar het nieuwe avontuur. Kletsen over korte toertjes in binnen- en buitenland, langere trektochten of kanokamperen "nieuwe stijl". Workshops vooral op zaterdag en een toertochtje zelf maken. Zaterdagavond een lichtjes festival en dansen met de kano. Zondag met elkaar peddelen, een kleine tocht voor gezinnen en ruimte voor privélessen.

Kortom, genieten in Nationaal Park Weerribben Wieden waar we ook de korte en lange toertochten nèt even anders zullen varen.

"Voor elkaar en met elkaar. Op 1,5 meter!"

Expert, beginner, liefhebber of geïnteresseerde kanovaarder?
Het Open Kano Festival wil je gewoon niet missen!

Tot ziens op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022…..of eerder….

De kanovrienden van het OpenKanoFestival

Open Kano Festival 2018